Team Beelding

Čeprav so majhne, so čebele pridne in nudijo neprecenljive lekcije o združevanju moči in timskega dela. Čebelja družina je kompleksna in visoko organizirana združba, v kateri ima vsak član ključno vlogo pri delovanju celote. Uporabljajo posebno vrsto komunikacije – čebelji ples, preko katerega si posredujejo dragocene informacije, da so lahko še bolj popolna celota.

Zanašajo se druga na drugo in naloge razdelijo tako, da zagotovijo nemoteno delovanje znotraj svojega bivališča, panja. To zagotavlja učinkovitost in produktivnost. Sprejemajo skupne odločitve, ki jim pomagajo pri reševanju različnih izzivov, kot je razporeditev virov ali mesto njihovega novega gnezda. Na primer, ko postane panj prenatrpan, čebele izvidnice najprej raziščejo okolico, nato pa se vrnejo v panj in svoje ugotovitve sporočijo družini, ki se organizira, vzame s seboj najnujnejše in odide novim izzivom naproti. Ko se soočajo z okoljskimi spremembami, so čebele odličen primer odpornosti in prilagodljivosti.

Preko iger in zabave lahko pri nas, v skritem kotičku, ob čarobnem jezeru v zavetju narave, spoznate kompleksno delovanje čebelje družine.

Ponudba za izvedbo celodnevnega Team BeeLdinga zajema:

  • igre skozi zabavo, skozi kater boste spoznali čebelji svet in katere vas bodo povezale ter povečale učinkovitost in organiziranost skupine po vzoru čebelje družine. Zgradili boste satne celice iz lesenega ogrodja, sporazumevali se s čebeljimi znaki, orientirali v okolici, prinašali cvetni prah; delali prav vse, kot to počnejo čebelje družine. Sestavili bomo podobo čebelnjaka iz panjskih končnic, katere boste narisali vi,…
  • kulinariko, v kateri bomo predstavili uporabo medu in čebeljih produktov, začetni prigrizki, aperitivi, kosilo in popoldanska malica (mesno in vegetarijansko). Hrana in pijača je na voljo cel dan, po sistemu »all inclusive«,
  • predstavitev čebelarskih in apiterapevtskih dejavnosti pri nas;
  • SUP-anje na jezeru z inštruktorjem na različnih SUP-ih,
  • prostočasne dejavnosti, odbojka in druženje ob glasbi v prijetnem sonaravnem okolju pod ambientalnim šotorom, sprehod okoli jezera
  • fotografiranje samega dogodka
  • v času dogodka nudimo osebni in diskretni pogovor vsakemu udeležencu z alternativnimi zdravilci, ki delujejo pri nas; Niko Pengal, diplomirano dediščinarko, apiterapevtko in čebelarko, Špelo Šafar, fitoterapevtko, apiterapevko in čebelarko, ter Rokom Mulejem učiteljem IMARA REIKI tehnike in bioenergetikom. (Nika in Špela sta prisotni cel dan, Rok pa se pridruži ob 16.00 uri)
  • čebelje darilo vsakemu udeležencu

Lokacija: Mažijev Grič, Gradišče pri Lukovici

Mažijev grič, kotiček ljubezni na zemlji, v naravnem okolju, ponuja najlepše izkušnje tako tistim, ki so pripravljeni prispevati, kot tistim, ki so pripravljeni sprejeti.

Naša vizija je ustvariti socialno podjetniško zgodbo, ki bo z neprofitnim namenom skrbela za enakost in pomoč najbolj prikrajšanim in ogroženim. Naš humanitarni zavod Vrba in sonce bo s pridobitnimi dejavnostmi ustvarjal sredstva, ki bodo v celoti namenjena dobrim namenom in podpori skupnosti.

Nahajamo se na sončnem pobočju neposredno ob Gradiškem jezeru.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na info@mazijevgric.si ali telefon 041 395 440.

Team building je prirejen v sodelovanju z: