Dobrodelna prodajna razstava: SLIKA ZA PRIHODNOST NAŠIH VODA

8.10.2024 ob 18:00
Menačenkova domačija, Cankarjeva cesta 9, Domžale

Pridružite se nam na pijači, prigrizkih in nastopu Matevža Šaleharja – Hamo-ta.

Humanitarni zavod Vrba in sonce je skupaj z umetnico Marijo Mojco Vilar v juniju na čudovitem Mažijevem griču ob Gradiškem jezeru organiziral odprt slikarski atelje. Med gostujočimi umetniki, kot so Miha Erič, Barbara Jurkovšek, Luka Leskovšek, Jožica Medle, Janko Orač, Darko Slavec, Dušan Sterle, Marija Mojca Vilar in Vinko Železnikar, je nastalo kar 25 čudovitih umetniških del, od katerih so jih 15 podarili v dobrodelne namene.

Prodajna razstava z naslovom Slika za prihodnost voda bo potekala v sodelovanju z Inštitutom REVIVO in Kulturnim domom Franca Bernika v Domžalah, v prijetnem ambientu Menačenkove domačije.

Del izkupička bomo namenili podpori Inštitutu REVIVO, ki že desetletje z vso predanostjo skrbi za ohranjanje čistih voda in zaščito narave.

S pridobljenimi sredstvi bomo še naprej osveščali mlade, učitelje in družine o pomembnosti skrbi za naravo. Naš cilj
je, da s pomočjo likovnega natečaja Vrnimo rekam življenje spodbudimo mlade k ustvarjalnemu izražanju in globljemu razumevanju narave, ekologije in biologije. Delavnice, ki bodo spremljale projekt, bodo še dodatno navdihnile mlade k odgovornemu odnosu do okolja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v prijetnem vzdušju Menačenkove domačije. S svojo prisotnostjo in morebitnim nakupom lahko prispevate k boljšemu jutri – za naše reke, naravo in prihodnje rodove.

Dogodek bo še popestril Matevž Šalehar – Hamo, ki bo z nami delil svojo čudovito pesem Prva vrsta, v kateri nas nagovori “Ker če daš, nekdo ima”. Poskrbljeno bo tudi za osvežilno pijačo in okusne prigrizke.

Deli dogodek

Aktualni dogodki

462001113_532109909569269_3101578421660522795_n
Dobrodelni kostanjev piknik
Humanitarni zavod Vrba in sonce je skupaj z umetnico Marijo Mojco Vilar v juniju na čudovitem Mažijevem...

Prijavi se na naš newsletter

Bodi obveščen/a o prihajajočih dogodkih in novostih našega čarobnega kotička.